DISC Persoonlijke Stijl Profiel

Dit profiel geeft inzicht in je specifieke manier van doen en hoe je handelt en reageert in bepaalde situaties. Met dit inzicht kun je jezelf en anderen beter begrijpen en je persoonlijke effectiviteit vergroten.

DISC is geen test en er is dus geen goed of fout. En het is al helemaal niet bedoeld om jou of wie dan ook in een hokje te plaatsen.

DISC beschrijft aan de hand van online ingevulde vragen jouw persoonlijkheidsstijl. Deze beschrijvingen zijn in begrijpelijke taal geschreven en geven inzicht in jouw gedrag en communicatie.

Je ontvangt van jouw Persoonlijke Stijl Profiel een uitgebreid gebonden exemplaar. Jouw ‘handleiding’  en naslagwerk waar je verder mee kunt groeien in jouw persoonlijke ontwikkeling.

Wat levert dit Persoonlijke Stijl Profiel op?

  • Inzicht in jouw kwaliteiten en talenten
  • Inzicht in jouw drijfveren
  • Helderheid over jouw valkuilen en hoe je deze kunt vermijden
  • Waar liggen jouw groeimogelijkheden?
  • Inzicht in jouw communicatiestijl
  • Duidelijkheid over wat jou energie geeft en wat jou energie kost
  • Inzicht in hoe je reageert op veranderingen en tempowisselingen.
  • Hoe ga je om met situaties onder druk?
  • Handige tips hoe je effectiever met mensen met een ander temperament communiceert

Met DISC krijg je snel en goed inzicht in je natuurlijke gedrag, talenten en drijfveren. Het DISC Profiel heeft als doel om feedback te genereren. Feedback van de gecertificeerde consultant aan de hand van het DISC profiel geven handvatten om realistische doelen voor jezelf te bepalen die in het verlengde liggen van jouw natuurlijke talenten en interesses.

Een Persoonlijke Stijl Profiel wordt gegenereerd aan de hand van een online ingevulde vragenlijst. Het invullen van deze vragenlijst duurt ongeveer 15 minuten en je ontvangt een persoonlijke inlogcode. Alle gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. 

Kijk hier voor een voorbeeldexemplaar (met fictieve naam) van een Persoonlijke Stijl Profiel

Wil je kennismaken met jouw stijl?

Coachtraject met DISC Persoonlijke Stijl Analyse:

 

Na een hele vervelende periode op mijn werk had ik totaal geen zelfvertrouwen meer. Ik heb toen een afspraak gemaakt met Christine omdat zij mijn leidinggevende is geweest en dat ik in haar veel vertrouwen heb.

Na het invullen van een vragenlijst heb ik binnen een paar dagen mijn DISC profiel ontvangen. Mijn profiel was voor mij heel herkenbaar.

Ik heb vervolgens 5 sessies bij Christine gevolgd. Waarna ik veel meer inzicht heb gekregen in mijn sterke punten, maar ook mijn valkuilen.  En weet nu ook hoe ik hiermee moet omgaan en waar ik zelf nog verder aan moet werken. Ik heb nu weer veel meer zelfvertrouwen.

Ilse Kloosterman

Coachtraject met DISC Persoonlijke Stijl Analyse:

 

Voordat ik begon met de coachgesprekken bij Christine vond ik het erg lastig om mij te uiten. Ik was daarom ook erg onzeker over mijzelf, of ik dingen wel kon doen of wat ik kon zeggen en wat anderen daar dan van zouden vinden. Daardoor was ik ook vaak heel stil en zei ik niet veel meer tegen de mensen om mij heen.

Na het invullen van een vragenlijst had ik binnen paar dagen mijn profiel binnen en dat was voor mij eigenlijk heel herkenbaar. Ik herkende echt mezelf in de dingen die erin stonden.

Na een aantal gesprekken merkte ik heel erg aan mijzelf dat ik me wat meer openstelde naar andere mensen toe en dat ik steeds meer zelfvertrouwen kreeg dan dat ik hiervoor had.

Wat ik vooral heb geleerd is dat ik het goede van dingen moet zien en niet negatief hoef te denken over dingen die ik nog nooit heb geprobeerd. En dat als iets goed is dat het dan ook goed is. Ik hoef niet steeds opnieuw te proberen, want meestal word het niet beter. Ook heb ik geleerd dat ik niet moet denken dat ik iets niet kan zeggen, want als je het niet probeert dan weet je het niet.

Dilena